Niet alle cursussen zijn op datum gepland, maar kunnen ook in-company worden gegeven. Als u wensen heeft voor specifieke onderwerpen, kunt u deze aan ons e-mailen of een vraag stellen via het aanmeldingsformulier. Wij nemen dan contact met u op om de mogelijkheden te bespreken.

Programma:

CE-markering van machines

Cursuscode: 60054
Deze cursus is volledig gebaseerd op de laatste uitgave van de Machinerichtlijn, waarbij ook de EMC-richtlijn en elektrische veiligheid de nodige aandacht krijgen. In twee dagen wordt het gehele traject voor CE-markering van machines doorlopen. De cursus is een stevige basis voor het zelf interpreteren van de CE-richtlijnen, het maken van risicobeoordelingen en het opstellen van de documentatie.

Machineveiligheid voor eigenaren

Cursuscode: 60012
In een blok van twee dagen worden alle ins en outs geoefend met het beoordelen van de machineveiligheid in een bedrijf. De opgedane kennis kunt u direct toepassen op uw eigen situatie. Er wordt zowel theoretische als praktische informatie gegeven over de Arbowet en de RIE en ook krijgt de CE-markering veel aandacht. Tijdens de cursus wordt ook een praktijktoets gedaan in een meewerkend bedrijf.