Hoe adviseren wij over veilig werken? Dit kan niet zonder een behoorlijke kennis van de specifieke EU-eisen en de nationale wetgevingen. Daarnaast is een dosis ervaring nodig met het uitvoeren van RIE’s en het produceren van een werkbaar plan van aanpak.

Themag bekijkt in principe alle middelen die door mensen worden gebruikt bij hun werk, maar voor het beoordelen van een veilige werkomgeving bemoeien wij ons hoofdzakelijk met de interactie tussen mens en machine. Dit is een kant die binnen de gebruikelijke RIE’s zelden voldoende aandacht krijgt, maar waar wij met onze kennis van de CE-markering zeker voldoende kunnen uitrichten.

Themag adviseert over alle aspecten van veilig werken. Wij maken bijvoorbeeld voor u de RIE van een machine of een productielijn, schrijven het Plan van Aanpak ter verbetering van zaken en stellen ook schriftelijke instructies op voor het personeel. Ook adviseren wij bij het daadwerkelijk ombouwen van een installatie, zoals over de juiste keuze van beveiligingssystemen.

Het komt vaak voor dat een ondernemer die zelf een productielijn laat bouwen of verbouwen niet zeker is of hij of zij nu fabrikant is in de zin van de wet. Ons advieswerk leidt dan tot conclusies over welke partij de eventuele CE-markering moet verzorgen en hoe het nieuwe arbeidsmiddel in de periodieke RIE moet worden ingepast.

Wanneer de arbeidsinspecteur op uw pad komt, na een ongeval of in verband met een thema-onderzoek, is Themag er om werkbare oplossingen te bedenken om letsel en verdere schade te voorkomen.

Kortom Themag kan u uitstekend van dienst zijn bij het inrichten van een veilige werkomgeving voor uw werknemers en uzelf.